READ THE RULES: Click here

Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/xentax/ :)

Bloodborne

Post questions about game models here, or help out others!
User avatar
TokiChan
mega-veteran
mega-veteran
Posts: 160
Joined: Wed May 18, 2016 7:38 pm
Location: Russia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 16 times

Re: Bloodborne

Post by TokiChan » Fri Apr 20, 2018 9:48 pm

I'm really trying to understand how to get animations to fbx in my win 10x64, but no win.
Can someone save screen-video, how do u do it? When miss all problems - because I have fatal error with all havok tool versions for 3dsmax 2017
http://tokami-fuko.deviantart.com/
Extracted, converted, rigged models :)
Skyrim, Witcher 3, Dark Souls, Demon's Souls, Doom 3, random dragons

StoryBook
n00b
Posts: 18
Joined: Thu Mar 15, 2018 6:06 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Bloodborne

Post by StoryBook » Sat Apr 21, 2018 11:20 am

Beela wrote:Storybook Do you have any data in these lines for you or you modified them like me?

Me too, I am also using it arbitrarily. and I use havok content tool for transform .xml
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

StoryBook
n00b
Posts: 18
Joined: Thu Mar 15, 2018 6:06 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Bloodborne

Post by StoryBook » Sat Apr 21, 2018 11:29 am

TokiChan wrote:I'm really trying to understand how to get animations to fbx in my win 10x64, but no win.
Can someone save screen-video, how do u do it? When miss all problems - because I have fatal error with all havok tool versions for 3dsmax 2017
I use Fallout4 animation kit for transform .hkx -> .fbx
but it's not binary fbx(it's ascii fbx)

finally bone is't rigging mesh.. so mesh was broken when add animation
this problem is very fatal

PS : if you use DS3 max script, mesh name is't coincide bone..

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 1922
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 50 times
Been thanked: 1471 times

Re: Bloodborne

Post by daemon1 » Sat Apr 21, 2018 12:21 pm

StoryBook wrote:finally bone is't rigging mesh.. so mesh was broken when add animation
mesh is correctly rigged with original animation skeleton, animation must work fine, and you've seen other people did it

StoryBook
n00b
Posts: 18
Joined: Thu Mar 15, 2018 6:06 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Bloodborne

Post by StoryBook » Sat Apr 21, 2018 1:24 pm

daemon1 wrote:mesh is correctly rigged with original animation skeleton, animation must work fine, and you've seen other people did it
I am a beginner in programming less than a year. and can't speak english well..
so I may have missed the message.. :(

I think .ascii mesh is very good, because it's have normal, shader, albedo texture's information
so map object is used .ascii, but skeleton is extracted .smd

I try to animation combine, but failed.
With a little mercy. Can you tell me where the topic is located?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TokiChan
mega-veteran
mega-veteran
Posts: 160
Joined: Wed May 18, 2016 7:38 pm
Location: Russia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 16 times

Re: Bloodborne

Post by TokiChan » Sat Apr 21, 2018 1:45 pm

StoryBook wrote:
daemon1 wrote:mesh is correctly rigged with original animation skeleton, animation must work fine, and you've seen other people did it
I am a beginner in programming less than a year. and can't speak english well..
so I may have missed the message.. :(

I think .ascii mesh is very good, because it's have normal, shader, albedo texture's information
so map object is used .ascii, but skeleton is extracted .smd

I try to animation combine but failed.
With a little mercy. Can you tell me where the topic is located?
So, both .ascii and .smd models are working. If you can't get some .smd, you must use bloodborne tool 1 or import the .ascii, delete the skeleton and import skeleton from skel.smd (need root it to 90* at X-axis)
Here are how I do (all bones are working, I get alot models) https://drive.google.com/open?id=1dCY1q ... 7cDdMmub5S
Here are you can see my small upload collection of BB https://tokami-fuko.deviantart.com/gall ... bloodborne

Gehrman is work fine too Image
If you have problems with weapons, you can delete the wrong from model and attach from parts weapon folder.
Or make new weight to weapon.
Last edited by TokiChan on Sat Apr 21, 2018 3:04 pm, edited 1 time in total.
http://tokami-fuko.deviantart.com/
Extracted, converted, rigged models :)
Skyrim, Witcher 3, Dark Souls, Demon's Souls, Doom 3, random dragons

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 1922
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 50 times
Been thanked: 1471 times

Re: Bloodborne

Post by daemon1 » Sat Apr 21, 2018 2:12 pm

TokiChan wrote:If you have problems with weapons
can you tell me which models have problems with weapons? gehrman?

User avatar
TokiChan
mega-veteran
mega-veteran
Posts: 160
Joined: Wed May 18, 2016 7:38 pm
Location: Russia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 16 times

Re: Bloodborne

Post by TokiChan » Sat Apr 21, 2018 3:03 pm

daemon1 wrote:
TokiChan wrote:If you have problems with weapons
can you tell me which models have problems with weapons? gehrman?
Yes, Gehrman (but this was on BB tools 1, idk about version 2)
Maybe someone else, but all other is fine.
Ptumerian queen have error when import SMD, but good with Ascii.
Kos (c4530 and c4531) have twisted bones, weight almost good.
Gratia (oo000636) have a skeleton, but no weight (for some objects it no work, but I think this is no big problem - no need for many peoples :))
I think this is all in that moments :)
http://tokami-fuko.deviantart.com/
Extracted, converted, rigged models :)
Skyrim, Witcher 3, Dark Souls, Demon's Souls, Doom 3, random dragons

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 1922
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 50 times
Been thanked: 1471 times

Re: Bloodborne

Post by daemon1 » Sat Apr 21, 2018 4:18 pm

what is Gehrman file name ?

StoryBook
n00b
Posts: 18
Joined: Thu Mar 15, 2018 6:06 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Bloodborne

Post by StoryBook » Sat Apr 21, 2018 4:33 pm

daemon1 wrote:what is Gehrman file name ?
Name is 'c8050'

german's cloth...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TokiChan
mega-veteran
mega-veteran
Posts: 160
Joined: Wed May 18, 2016 7:38 pm
Location: Russia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 16 times

Re: Bloodborne

Post by TokiChan » Mon Apr 23, 2018 8:49 pm

I have the idea...

Any chance for same tools or adopt that to Dark Souls 2? DS2 scripts not working with almost all models (broken UV and weights)

I think, this will be great - I know alot peoples, who need DS2 models of characters and parts.
http://tokami-fuko.deviantart.com/
Extracted, converted, rigged models :)
Skyrim, Witcher 3, Dark Souls, Demon's Souls, Doom 3, random dragons

StoryBook
n00b
Posts: 18
Joined: Thu Mar 15, 2018 6:06 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Bloodborne

Post by StoryBook » Tue Apr 24, 2018 9:58 am

TokiChan wrote:Gehrman is work fine too
If you have problems with weapons, you can delete the wrong from model and attach from parts weapon folder.
Or make new weight to weapon.
Thanks for your kindess but Bone name is not same origin bone

I have homework,
it is making game without commercial engine
so i need resource

now i don't have enough time :(

I think it would be good to find other resources..
almost two month, thank to this page's people

See you later.

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 1922
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 50 times
Been thanked: 1471 times

Re: Bloodborne

Post by daemon1 » Fri Jun 08, 2018 9:45 am

Model tool v3 + updated texture tool at the first post

Model tool v3 now extracts original model skeleton. Both in ASCII & SMD, and ASCII has proper bone rotations (updated noesis script to load them included). Unfortunalety not much help from it - additional bones are just submesh bones, nub bones and some more useless stuff. But you dont have to replace skeletons from anim packages anymore, they will work out of the box.

Texture tool now must properly export all textures (including menu)

dibe91
mega-veteran
mega-veteran
Posts: 216
Joined: Tue Jul 29, 2014 9:06 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

Re: Bloodborne

Post by dibe91 » Sat Jun 09, 2018 12:36 pm

ok but version 2 instead, what does it do?

edit:I tried the new version and I saw those bones, I was wondering, is not that those are for the use of the physics of hairs, cloaks, etc.?

zweihard
ultra-n00b
Posts: 8
Joined: Fri Mar 24, 2017 12:18 am

Re: Bloodborne

Post by zweihard » Sat Jun 30, 2018 1:07 am

pm'd you daemon1 :)

Post Reply