Page 1 of 2

GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Sun Sep 22, 2013 10:09 pm
by Ekey
Well i made next functions for my parser > Import / Export to TXT , Load / Save GXT2 files. Need someone who have console XBOX/PS3 for test :).

Warning: Text files from my old parser NOT SUPPORTED.
Warning2: Text files format should be HASH TAB TEXT (for make tab use TAB button)

Usage:

1.) File > Load GXT2 (Open any gxt2 file)
2.) File > Export to TXT
3.) Translate text or add new labels with text
4.) File > New GXT2
5.) File > Import TXT (Select translated file)
6.) File > Save GXT2
7.) Profit (:

Any comments and suggestions :]

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Mon Sep 30, 2013 5:11 pm
by SILENTpavel
Tested right now, working good.

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Mon Sep 30, 2013 11:02 pm
by Ekey
Excellent. Thanks (:

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Wed Oct 30, 2013 11:21 pm
by oG Goddess
Maybe a find tool? So if i want to look for something in particular like the ...has been shot down by........

Great work.

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Sun Nov 10, 2013 10:41 am
by Killermannvs
Ekey, I have found a little issue in your exp/imp function.

If you export and import file global.gxt2 and then you will compare them to original file, for expamle in Total Commander, you will see that CR (0x0D) is replaced by SPACE (0x20).

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Tue Nov 12, 2013 7:45 am
by Ekey
Killermannvs wrote:Ekey, I have found a little issue in your exp/imp function.

If you export and import file global.gxt2 and then you will compare them to original file, for expamle in Total Commander, you will see that CR (0x0D) is replaced by SPACE (0x20).
Yep i know. While export to txt all tab's (0x0A, 0x0D) replaced by to single line and game after translate works without problems.

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Sat Apr 05, 2014 4:36 pm
by ChrisTuffurlo9l
After importing my TXT, then trying to save, I get this error: http://grab.by/vMTc

I'd have typed it, but is has characters my keyboard doesn't.

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Sun Apr 06, 2014 2:48 pm
by Ekey
ChrisTuffurlo9l wrote:After importing my TXT, then trying to save, I get this error: http://grab.by/vMTc

I'd have typed it, but is has characters my keyboard doesn't.
Open translated txt and on first line delete strange symbols (before 0002EBA8)

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Sun Apr 06, 2014 9:05 pm
by Haoose
This BOM from UTF-8 =)

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Wed Nov 26, 2014 9:01 pm
by Metistofel
Need help. with GTA5
Thanks to your program
GXT2Tools.ehe I was able to remove the text, but did not understand how they compare with audio files seized by a
GTAV_PS3_AWCDecoder.ehe (Example (0x15D0FB9F.mp3))
Similar files simply do not

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Mon Apr 20, 2015 2:28 pm
by rugaviyahu
Ekey, do you plan to update your tool for PC version? If not, can you please share source code or gxt2 file structure? Thank you.

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Mon Apr 20, 2015 3:47 pm
by rugaviyahu
michalss wrote:Editor for all Platforms:

Code: Select all

https://dl.dropboxusercontent.com/u/38234344/GTA%20V%20GXT2%20Editor%20V2.rar
Oh, thank you very much! Can you tell about TXT files converted from GXT2? For example, I don't understand, why is needed numerical strings, which contains stuff like "190010190010190010190010190010190010190010190010190". And what means constructions like that?

Code: Select all

ANIML_GMAH
ANIML_GZAI
ANIML_GZAJ
ANIML_CNAB
SFX_PAUSE_554
ANIML_AXAN
ANIML_AJAE
ANIML_FCAH
ANIML_FEAE
Is it empty strings or what?

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Mon Apr 20, 2015 7:33 pm
by michalss
Means who talking ids or whateever need tobe there!

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Thu May 21, 2015 4:39 pm
by tarique
this tool is cant open pc files. is there a tool for pc .gxt2??

Re: GTA V (PS3 / XBOX) (*.GXT2)

Posted: Fri Jun 26, 2015 12:13 am
by timo23
This gxt2 tools cant open and save the global.gxt german version.

When i import my txt file german version this error is comming..

Anyone help?