READ THE RULES: Click here

Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/xentax/ :)

Ninja Ripper

General game file tools that are useful for more than one game
Devilot
ultra-veteran
ultra-veteran
Posts: 428
Joined: Tue Sep 07, 2010 10:12 am
Has thanked: 157 times
Been thanked: 41 times

Re: Ninja Ripper

Post by Devilot » Mon Apr 07, 2014 8:25 pm

what is the last version of this tool?

User avatar
CriticalError
double-veteran
double-veteran
Posts: 641
Joined: Sun Jul 05, 2009 2:03 am
Has thanked: 75 times
Been thanked: 35 times

Re: Ninja Ripper

Post by CriticalError » Sat Apr 12, 2014 8:30 am

Devilot wrote:what is the last version of this tool?
1.1.4 is latest.

XLAX
ultra-n00b
Posts: 8
Joined: Tue Oct 04, 2011 1:18 am

Re: Ninja Ripper

Post by XLAX » Sun Apr 20, 2014 5:55 am

octaviousrex wrote:I have 3d stuido max 9 x86
I downloaded the max script and it tells me every time I try maxscript>run
" Maxscript autoload error
---unknown "processaffinity" in #struct:sysinfo("
it goes on to say a whole bunch <fn> and <systemglobal> listings which I can list if needed.
someone once posted a screenshot of this very error and never got an answer. what am I doing wrong?
if you get this error in max9 x86 or 64 try this:
hit f11(maxscript)
then file>open
select the ninja ripper script
then file>evaluate all

i read on tosyk's site that this software has been abandoned?

http://cgig.ru/en/2012/10/ho-to-use-nin ... /#comments

Devilot
ultra-veteran
ultra-veteran
Posts: 428
Joined: Tue Sep 07, 2010 10:12 am
Has thanked: 157 times
Been thanked: 41 times

Re: Ninja Ripper

Post by Devilot » Mon May 05, 2014 2:48 pm

CriticalError wrote:
Devilot wrote:what is the last version of this tool?
1.1.4 is latest.
Development has stopped the previous year then?

SergeantJoe
mega-veteran
mega-veteran
Posts: 239
Joined: Fri Aug 30, 2013 5:39 am
Has thanked: 56 times
Been thanked: 19 times

Re: Ninja Ripper

Post by SergeantJoe » Thu May 08, 2014 4:36 am

Devilot wrote:Development has stopped the previous year then?
Apparently so.


Also, is there a version of this that does NOT reset bone positions? It would be incredibly useful for ripping buildings and vehicles and such.

Devilot
ultra-veteran
ultra-veteran
Posts: 428
Joined: Tue Sep 07, 2010 10:12 am
Has thanked: 157 times
Been thanked: 41 times

Re: Ninja Ripper

Post by Devilot » Tue May 20, 2014 7:12 pm

this utility crashes ME2... and I believe it will crash ME3 too. any idea why?

Modman69
veteran
Posts: 104
Joined: Wed Jun 17, 2009 4:33 pm
Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Re: Ninja Ripper

Post by Modman69 » Tue May 27, 2014 5:30 am

Hello,

I loved this tool when I was able too use it, but after reinstalling windows recently I can no longer rip anything at all.
For the life of me I can't understand what happened but I've tried many different things to resolve this without any luck.

I'm using Windows 7 64-bit with a Nvidia GTX 460 Graphics Card and a Quad Core Duo processor.
This is the Same Computer Setup with which I have previously ripped many different models, so it can't be the Hardware.

I have tried both a fresh install of Win 7 100% complete windows updates, and a fresh install of Win 7 before adding any updates.
I have tried both the latest Driver for my Graphics Card and a older driver that worked last year.
I have Tried Games i never tried ripping from and games I ripped from before.
Folders are created within the game directories but when the game starts there's no text displaying "Ready to Capture" as before.

Nothing has worked.

does anyone have any ideas on this?

User avatar
lionheartuk
double-veteran
double-veteran
Posts: 677
Joined: Tue May 16, 2006 10:55 pm
Location: Tokyo, Japan
Has thanked: 26 times
Been thanked: 22 times

Re: Ninja Ripper

Post by lionheartuk » Tue May 27, 2014 1:45 pm

Would anyone be able to share the most recent 3ds max plugin for the .rip files at all?

The link on the website is broken, I'm assuming the dropbox folder it was linked to has since been deleted.

Thanks
"Lemons are people nice hardworking & honest people too..."

Modman69
veteran
Posts: 104
Joined: Wed Jun 17, 2009 4:33 pm
Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Re: Ninja Ripper

Post by Modman69 » Tue May 27, 2014 1:59 pm

Here's the one I have.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Modman69
veteran
Posts: 104
Joined: Wed Jun 17, 2009 4:33 pm
Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Re: Ninja Ripper

Post by Modman69 » Tue May 27, 2014 2:51 pm

Here is the log file that is generated from the Test Folder TestDx9, used on the file textures which should rip no problem but does not.

Ninja Ripper v1.1.4
(c)2004-2013 black_ninja

Tue May 27 9:44:29 2014

LOG START

D3D9 Ripper Init
D3D9.Direct3DCreate9() hooked
D3D9.Direct3DCreate9(32) ret: 0x002307E0
IDirect3D9_CreateDevice(0x002307E0, 0x00000000, 0x00000001, 0x002A0260, 0x00000020, 0x0018FD70, 0x0042EA50) ret: 0x00000000
IDirect3DDevice9_SetTexture hooked Address: 0x6DC6EDE4
IDirect3DDevice9_DrawPrimitiveUP hooked Address: 0x6DCA5473
IDirect3DDevice9_DrawIndexedPrimitive hooked Address: 0x6DC87651
IDirect3DDevice9_CreateVertexBuffer hooked Address: 0x6DC7D40D
IDirect3DDevice9_CreateIndexBuffer hooked Address: 0x6DC8ED61
IDirect3DDevice9_Present hooked Address: 0x6DCA10C3
IDirect3DDevice9_GetSwapChain hooked Address: 0x6DC7B46C
IDirect3DDevice9_DrawIndexedPrimitiveUP hooked Address: 0x6DD5C4C6
IDirect3DDevice9_DrawPrimitive hooked Address: 0x6DC83660
IDirect3DDevice9_SetPixelShader hooked Address: 0x6DCC260C
IDirect3DDevice9_SetDepthStencilSurface hooked Address: 0x6DCA6E97
IDirect3DDevice9_SetGammaRamp hooked Address: 0x6DD1BA0F
D3D9 Ripper Uninit


Loaded Modules List
0x00400000 C:\Users\\Desktop\ninjaripper114\ninjaripper\TestDx9\Textures.exe
0x77130000 C:\Windows\SysWOW64\ntdll.dll
0x759D0000 C:\Windows\syswow64\kernel32.dll
0x76530000 C:\Windows\syswow64\KERNELBASE.dll
0x6C170000 C:\Users\\Desktop\ninjaripper114\ninjaripper\TestDx9\d3dx9d_32.dll
0x767C0000 C:\Windows\syswow64\msvcrt.dll
0x749A0000 C:\Windows\syswow64\USER32.dll
0x76580000 C:\Windows\syswow64\GDI32.dll
0x76100000 C:\Windows\syswow64\LPK.dll
0x75EC0000 C:\Windows\syswow64\USP10.dll
0x75B60000 C:\Windows\syswow64\ADVAPI32.dll
0x76510000 C:\Windows\SysWOW64\sechost.dll
0x76300000 C:\Windows\syswow64\RPCRT4.dll
0x74820000 C:\Windows\syswow64\SspiCli.dll
0x74810000 C:\Windows\syswow64\CRYPTBASE.dll
0x6DC60000 C:\Windows\system32\d3d9.dll
0x73A80000 C:\Windows\system32\VERSION.dll
0x70D00000 C:\Windows\system32\d3d8thk.dll
0x70980000 C:\Windows\system32\dwmapi.dll
0x70C60000 C:\Windows\system32\WINMM.dll
0x748E0000 C:\Windows\system32\IMM32.DLL
0x758C0000 C:\Windows\syswow64\MSCTF.dll
0x71000000 C:\Users\\Desktop\ninjaripper114\ninjaripper\intruder.dll
0x709A0000 C:\Windows\system32\uxtheme.dll
0x671C0000 C:\Users\\Desktop\ninjaripper114\ninjaripper\d3dx9_36.dll
0x67570000 C:\Windows\system32\nvd3dum.dll
0x74C60000 C:\Windows\syswow64\PSAPI.DLL
0x74C70000 C:\Windows\system32\Shell32.dll
0x74880000 C:\Windows\syswow64\SHLWAPI.dll
0x76610000 C:\Windows\syswow64\ole32.dll
0x70BD0000 C:\Windows\system32\powrprof.dll
0x75F60000 C:\Windows\syswow64\SETUPAPI.dll
0x75990000 C:\Windows\syswow64\CFGMGR32.dll
0x74AA0000 C:\Windows\syswow64\OLEAUT32.dll
0x767A0000 C:\Windows\syswow64\DEVOBJ.dll


LOG END

Tue May 27 9:44:46 2014

Can Anyone Tell if there is something wrong just from This information?

User avatar
Andrakann
ultra-veteran
ultra-veteran
Posts: 383
Joined: Wed Jul 06, 2011 8:47 am
Location: Russia
Has thanked: 714 times
Been thanked: 185 times
Contact:

Re: Ninja Ripper

Post by Andrakann » Mon Jun 02, 2014 9:19 am

Log looks ok, except this:
Modman69 wrote:0x00400000 C:\Users\\Desktop\ninjaripper114\ninjaripper\TestDx9\Textures.exe
If you didn't remove your profile name manually, I assume it's contains wrong symbols (i.e. russian or chinese), so you need to move "ninjaripper114" folder to another path, without wrong symbols.
Like D:\Programs\ninjaripper114 or C:\ninjaripper114 for example.

Modman69
veteran
Posts: 104
Joined: Wed Jun 17, 2009 4:33 pm
Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Re: Ninja Ripper

Post by Modman69 » Tue Jun 03, 2014 7:03 am

Thank You Andrakann for examining the log file, I finally managed to figured out the problem.

I'm actually embarassed to say but I needed to actually swap keyboards because for some crazy reason the function keys were not working properly.

what a pain in the neck that was for something so stupid.

Thanks again for responding.

Viremaster
ultra-n00b
Posts: 3
Joined: Sat Jan 09, 2010 10:09 pm

Re: Ninja Ripper

Post by Viremaster » Sat Jun 21, 2014 11:23 am

I was looking for a DX11 equivalent to 3d ripper dx and found Ninja Ripper. I wanted such a tool to get models from Dolphin, as its devs are abandoning 32-bit and DX9 support. I ran the emulator from ninja ripper, hit the capture key and nothing happened. Thinking there was a fluke with the ripper, I opened Freelancer with it. Ripped fine. And while I can get it to dump textures, that both isn't what I want and is redundant due to the emulator's native capability. And while I could just use BRRESviewer for a lot of the games, there are several i wish to rip from that don't support that format. So my question is if anyone else has been having a similar problem and/or have a solution to mine.

Devilot
ultra-veteran
ultra-veteran
Posts: 428
Joined: Tue Sep 07, 2010 10:12 am
Has thanked: 157 times
Been thanked: 41 times

Re: Ninja Ripper

Post by Devilot » Sun Aug 10, 2014 8:44 am

isn't Ninja ripper supposed to rip also DX11?

User avatar
Tosyk
double-veteran
double-veteran
Posts: 934
Joined: Thu Oct 22, 2009 10:24 am
Location: Russia, Siberia
Has thanked: 225 times
Been thanked: 109 times
Contact:

Re: Ninja Ripper

Post by Tosyk » Sun Aug 10, 2014 4:42 pm

Devilot wrote:isn't Ninja ripper supposed to rip also DX11?
yes.
Thank you for all you do here
my blog | my forum

Post Reply