Join also our Discord channel! Click here.

Spotlight: Señor Casaroja's Noesis

General game file tools that are useful for more than one game
luke9511
beginner
Posts: 29
Joined: Sat Jun 30, 2012 11:48 pm
Has thanked: 13 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by luke9511 » Wed Jul 02, 2014 9:27 am

i think the reg key became corrupted some how, because one day it was working fine and i was looking at swtor models and then a day or two later, it was crashing and now since i deleted that key its working fine but if it happens again i will let you know!

djmauro
beginner
Posts: 36
Joined: Tue Sep 16, 2008 2:49 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by djmauro » Sat Jul 05, 2014 2:10 am

Is there any actual documentation for the noesis specific python commands.
I cant find anything really.

Like for example - im trying to read in 4x4 matrix - but i have no idea if there is some existing functions already
in some scripts i see :

Code: Select all

NoeMat44.fromBytes(self.inFile.readBytes(64)).toMat43()
- but i don't want to convert it to 4x3 - if that's what it does( no idea- cant find any documentation).

User avatar
chrrox
Moderator
Posts: 2565
Joined: Sun May 18, 2008 3:01 pm
Has thanked: 57 times
Been thanked: 1313 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by chrrox » Sat Jul 05, 2014 3:59 am

djmauro wrote:Is there any actual documentation for the noesis specific python commands.
I cant find anything really.

Like for example - im trying to read in 4x4 matrix - but i have no idea if there is some existing functions already
in some scripts i see :

Code: Select all

NoeMat44.fromBytes(self.inFile.readBytes(64)).toMat43()
- but i don't want to convert it to 4x3 - if that's what it does( no idea- cant find any documentation).
noesis uses 4x3 matrix for skeletons.
just remove .toMat43() to keep it 4x4
all the commands are listed in __NPReadMe.txt
and if you need specific conversions look in
inc_noesis.py

djmauro
beginner
Posts: 36
Joined: Tue Sep 16, 2008 2:49 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by djmauro » Sat Jul 05, 2014 4:19 am

weird. i removed the to ... part - thinking that would be the case.. but the
rapi.rpgSetTransform(Matrix)

gives invalid matrix runtime error.

Code: Select all

Matrix = NoeMat44.fromBytes(self.inFile.readBytes(64))

Also - is there anything for bones when its basically as
2
Bip01 L Calf
Bip01 L Foot

1
Bip01 L Foot
"no value"

etc. There is no other bone data.
Looking at the readme and such i just noticed stuff that deals with weights and such - actual bone data (its separate for that game).

User avatar
chrrox
Moderator
Posts: 2565
Joined: Sun May 18, 2008 3:01 pm
Has thanked: 57 times
Been thanked: 1313 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by chrrox » Sat Jul 05, 2014 4:29 am

well noesis expects a 4x3 matrix for all transforms.
and it auto converts 4x4 matrix correctly to 4x3 witht he .toMat43

it looks like they are giving you bone parenting information
like first name is the bone
2nd name is the parent.

But you are better off making a thread asking about your game with samples then posting here.

djmauro
beginner
Posts: 36
Joined: Tue Sep 16, 2008 2:49 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by djmauro » Sat Jul 05, 2014 5:39 am

will do.

So noesis itself accepts 4x3 matrices.

Also does noesis have some kind of console like option to print variables etc to for testing/debugging?

User avatar
MrAdults
Moderator
Posts: 1007
Joined: Mon Mar 23, 2009 2:57 am
Has thanked: 44 times
Been thanked: 501 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by MrAdults » Sat Jul 05, 2014 3:38 pm

Call noesis.logPopup() at any given time, or you can just write a 6-line tool script to register a tool that invokes it so that you can bring it up from the Tools menu if you want.

joqqy
advanced
Posts: 49
Joined: Tue Feb 21, 2012 12:40 pm
Location: Sweden
Has thanked: 108 times
Been thanked: 43 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by joqqy » Fri Jul 11, 2014 2:15 am

Is there possibly a bug in the recursive option of the batch process.

When batch exporting .mdl to .fbx choosing a root folder with the recursive option on. The batch process (randomly it seems) misses some folders.
But I haven't detected a pattern, and it also doesn't happen every time.

The same issue occurs when batch converting .vtf to .tga.

Would be grateful if you could look at it.

Best Regards
joq

User avatar
MrAdults
Moderator
Posts: 1007
Joined: Mon Mar 23, 2009 2:57 am
Has thanked: 44 times
Been thanked: 501 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by MrAdults » Sat Jul 12, 2014 11:05 pm

I've never encountered this behavior, it'd be useful if you could give me more specifics or especially a repro case.

joqqy
advanced
Posts: 49
Joined: Tue Feb 21, 2012 12:40 pm
Location: Sweden
Has thanked: 108 times
Been thanked: 43 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by joqqy » Sun Jul 13, 2014 10:23 am

MrAdults wrote:I've never encountered this behavior, it'd be useful if you could give me more specifics or especially a repro case.
I will try to reproduce the problem and submit details about the case (since it seems to be random so far, I have yet to reproduce a case, but will let you know as soon as I stumble upon it again).

Kind Regards
joq

User avatar
itoikenza
advanced
Posts: 52
Joined: Sat Jan 07, 2012 2:24 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 2 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by itoikenza » Sun Jul 13, 2014 10:30 pm


User avatar
chrrox
Moderator
Posts: 2565
Joined: Sun May 18, 2008 3:01 pm
Has thanked: 57 times
Been thanked: 1313 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by chrrox » Mon Jul 14, 2014 12:40 am

itoikenza wrote:http://www.microsoftstore.com/store/msu ... .298810500

*hint* MrAdults *hint*
your going to buy him one?

User avatar
itoikenza
advanced
Posts: 52
Joined: Sat Jan 07, 2012 2:24 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 2 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by itoikenza » Mon Jul 14, 2014 1:55 am

eventually...

User avatar
Mirrorman95
ultra-veteran
ultra-veteran
Posts: 352
Joined: Tue Jul 20, 2010 2:08 am
Has thanked: 16 times
Been thanked: 23 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by Mirrorman95 » Mon Jul 14, 2014 3:38 am

What happened? oasis.xentax.com is down? Where can I get the latest updates of Noesis now?
BBSFM and KH2FM+ saves are compatible with KH2.5. viewtopic.php?t=13424

User avatar
chrrox
Moderator
Posts: 2565
Joined: Sun May 18, 2008 3:01 pm
Has thanked: 57 times
Been thanked: 1313 times

Re: Señor Casaroja's Noesis

Post by chrrox » Mon Jul 14, 2014 5:16 am

Mirrorman95 wrote:What happened? oasis.xentax.com is down? Where can I get the latest updates of Noesis now?
just check updates using the program it uses rich's site not xentax.
http://www.richwhitehouse.com/noesis/nm ... v40986.exe

Post Reply