Join also our Discord channel! Click here.

Batman Arkham audio extractor with proper names

Get help on any and all audio formats, or chip in and help others!
daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2021
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1577 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by daemon1 » Tue Jul 21, 2015 2:45 pm

This is because, as I said, it was made with old wwise version, like City.

You must use old codebooks for ww2ogg to convert this file.
Last edited by daemon1 on Wed Jul 22, 2015 8:31 am, edited 1 time in total.

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2021
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1577 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by daemon1 » Sun Jul 26, 2015 6:19 pm

New version with support for Knight DLCs: Harley Quinn, RedHood, Scarecrow, Batgirl.
Last three are not available on PC, so I don't have exact location names.

Example:

Code: Select all

0511DCF1 Music.MDLC00_Music_Chapter_Scarecrow.75682E28.2AA69BAB.
1D1A5D6E Music.MDLC00_Music_Chapter_Scarecrow.75682E28.47B8B04E.
06C1E770 Music.MDLC00_Music_Chapter_Scarecrow.75682E29.B32327AE.
2BD5B58E Music.MDLC00_Music_Chapter_Scarecrow.75682E29.D6817F0B.
0511DCF1 Music.MDLC00_Music_Chapter_Scarecrow.75682E2A.2AA69BAB.
1D1A5D6E Music.MDLC00_Music_Chapter_Scarecrow.75682E2A.47B8B04E.
2738FDB6 Music.MDLC00_Music_Chapter_Scarecrow.75682E2A.49B6BE4F.
31160573 Music.MDLC00_Music_Chapter_Scarecrow.75682E2A.7083F32F.
75682E28 is location name, 2AA69BAB is track name. If anyone have DLCs on PS4 on XBOX, let me know the filenames, so I can make proper lists.

devilbat
ultra-n00b
Posts: 1
Joined: Wed Jul 29, 2015 2:25 am
Been thanked: 1 time

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by devilbat » Wed Jul 29, 2015 3:07 am

Hi
May I ask how can I extract dialogue voice from bataman arkham city/Origin?
which file i need to use?
Thanks for many help~

BallisticSmith
n00b
Posts: 15
Joined: Mon Aug 03, 2015 3:02 am
Has thanked: 3 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by BallisticSmith » Mon Aug 03, 2015 4:32 am

I really would like to know if i can use this tool to edit arkham knight subtitles, since the game doesn't give the option to choose subtitles different from audio language.

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2021
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1577 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by daemon1 » Mon Aug 03, 2015 7:36 pm

devilbat wrote:Hi
May I ask how can I extract dialogue voice from bataman arkham city/Origin?
which file i need to use?
Thanks for many help~
You only need batman_bnk. All other files are for music banks.

You also need scripts for splitting. Maybe other users can find a link for you.

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2021
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1577 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by daemon1 » Mon Aug 03, 2015 7:38 pm

BallisticSmith wrote:I really would like to know if i can use this tool to edit arkham knight subtitles, since the game doesn't give the option to choose subtitles different from audio language.
No, this tool can't help you. But as we know all the structures, this is possible, but requires some work. What exactly do you want to do?

BallisticSmith
n00b
Posts: 15
Joined: Mon Aug 03, 2015 3:02 am
Has thanked: 3 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by BallisticSmith » Mon Aug 03, 2015 8:27 pm

daemon1 wrote:
BallisticSmith wrote:I really would like to know if i can use this tool to edit arkham knight subtitles, since the game doesn't give the option to choose subtitles different from audio language.
No, this tool can't help you. But as we know all the structures, this is possible, but requires some work. What exactly do you want to do?
I want to edit the game subtitles to my language (brazilian portuguese), 'cause i prefer the original english audio, so i would like to know if the game's subtitles are stored in the wad files, or somewhere else, and if there's a way to edit just the text, i have no intention to edit audio files.

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2021
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1577 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by daemon1 » Mon Aug 03, 2015 8:36 pm

BallisticSmith wrote:I want to edit the game subtitles to my language (brazilian portuguese), 'cause i prefer the original english audio, so i would like to know if the game's subtitles are stored in the wad files, or somewhere else, and if there's a way to edit just the text, i have no intention to edit audio files.
Subtitles are inside AkDialogueEvent files inside all sublevel packages.

Have you tried to delete (move) the folder with portuguese WAD file? It's possible in this case the game will play english audio.

BallisticSmith
n00b
Posts: 15
Joined: Mon Aug 03, 2015 3:02 am
Has thanked: 3 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by BallisticSmith » Mon Aug 03, 2015 9:26 pm

daemon1 wrote:Subtitles are inside AkDialogueEvent files inside all sublevel packages.

Have you tried to delete (move) the folder with portuguese WAD file? It's possible in this case the game will play english audio.
I tried deleting the portuguese folder, the game gets the portuguese subtitles, hud and menus, but no audio plays during the game (no voice nor music, only sfx), so i'm kinda confused how it works.

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2021
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1577 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by daemon1 » Thu Aug 06, 2015 6:44 pm

Ok. This will not be easy, and I don't have the game.

First try unpacking some main location packages with Gildor's decompress with "-game=batman3" switch and run the game in that location. If it will work, we can try modifying them to change languages.

BallisticSmith
n00b
Posts: 15
Joined: Mon Aug 03, 2015 3:02 am
Has thanked: 3 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by BallisticSmith » Fri Aug 07, 2015 12:46 am

daemon1 wrote:Ok. This will not be easy, and I don't have the game.

First try unpacking some main location packages with Gildor's decompress with "-game=batman3" switch and run the game in that location. If it will work, we can try modifying them to change languages.
Sorry for me being noob, but are you talking about the .upk files? Cause there's a folder called localization with files with .int extension (english) and another with .ptb (portuguese), but those are only for hud and menus, and can be viewed by notepad.

Then there's the CookedPCConsole folder, which has the SFX folder with .wad files, English(US) and Portuguese(Brazil) folders with .wad files too, and all the main .upk files from the game.

If you want, maybe i can upload some files for you, since you have a lot of knowledge about this.

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2021
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1577 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by daemon1 » Fri Aug 07, 2015 8:46 pm

BallisticSmith wrote:are you talking about the .upk files?
Yes, we have to change those. I have an idea. I'll try it on other batman games, and if it will work, then we proceed with the knight.

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2021
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1577 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by daemon1 » Sat Aug 08, 2015 10:27 am

It worked! I just played with French subtitles + english audio, then with english subs + french audio :)

It means we can now make an independent audio/subtitle switcher for ALL Batman games. Stay tuned.

BallisticSmith
n00b
Posts: 15
Joined: Mon Aug 03, 2015 3:02 am
Has thanked: 3 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by BallisticSmith » Sat Aug 08, 2015 11:40 am

daemon1 wrote:It worked! I just played with French subtitles + english audio, then with english subs + french audio :)

It means we can now make an independent audio/subtitle switcher for ALL Batman games. Stay tuned.
You're my hero hahaha, i'll stay tuned for more updates.

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2021
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1577 times

Re: Batman Arkham audio extractor with proper names

Post by daemon1 » Sun Aug 09, 2015 7:29 am

ok, let's make a test with one location. I've watched it on youtube, and I think if you start a new story, then after all the intros you meet Gordon on the roof. So I've swapped ENG - PTB audio ONLY this one location dialogue.

Download this and replace the file (make a backup too):

http://www58.zippyshare.com/v/qkamQDuo/file.html

Then rename English(US) and Portuguese(Brazil) folders, so the game will look for audio in Portuguese folder and it will find English audio there. Also rename all the files inside from INT_1.WAD to whatever in was in Portuguese.

Then run the game and let me know if it works :)

Post Reply