Page 1 of 3

(Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Sat Apr 21, 2012 8:22 pm
by zaramot
Hello everyone!
I recently try to load models from NEW Prototype 2 game with Szkaradek123 great blender script. But with no luck! For some models it even loads bones and extract textures, but for most of them nothing. Could anyone if interested and can help take a look on them? Please, if you are interested send me a PM and I'll provide all samples. This game is very nice and have a lot of cool models. Thanks!

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Sat Apr 21, 2012 10:18 pm
by finale00
Is the script he wrote for prototype 2 or a previous game?

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Sun Apr 22, 2012 8:45 am
by zaramot
Hey!
Szkaradek wrote script for the first Prototype 2009. Developers seems don't change models format much, so with some models from second Prototype 2012 game old script almost works!

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Mon Apr 23, 2012 7:10 pm
by zaramot
There are a lot of Prototype 2 models, which seems almost load with first Prototype blender script. But in the end only bones are loaded, bones names and structure are fine! Also extracted .dds textures not working, they have no header or something.

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Wed Apr 25, 2012 4:11 am
by Tosyk
can somebody pm me with blender script for first prototype? thanks

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Wed Apr 25, 2012 4:16 am
by finale00
Just post it up.

Well, attach system seems kind of weird right now hmm.

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Wed Apr 25, 2012 8:44 am
by zaramot
Hey!
Here you go, it's a latest blender script for first Prototype 2009 game. If you need any additional samples just say, I'll send them to you via PM right away! Thanks for help!

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Sat Apr 28, 2012 10:00 am
by zaramot
Hey!
Still trying to load models from Prototype 2 correctly, pity my skills are low for a such complex format. Now trying to load DDS textures extracted with a script. Can someone take a look at this single texture and tell what's wrong with it?

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Mon Apr 30, 2012 9:00 pm
by WrappedInBlack
Sooo.... if any of you guys still use this site can you post up a converter for p3d files? It says the other post was removed and I need a converter for Prototype 2.

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Mon May 07, 2012 1:15 pm
by zaramot
I was trying to add DXT1/DXT3 header for some textures, but I'm doing something wrong or simple something is missed. Can someone try to make this texture work somehow and tell what needs to be done?

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Fri Aug 17, 2012 5:17 pm
by lafincow12
Hi there, I dont know that much on this, but, how did you open the .p3d with blender, i have the script but i cant seem to open them. please help :D

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Sun Aug 19, 2012 11:39 am
by Demonsangel
https://www.dropbox.com/sh/qbct1tjyv7al ... totype%202

My research on the prototype 2 format.

It imports the textured mesh for the model alex_boss (the only one I had time to test)

I've had no time to try and import bones/animations, perhaps something for the distant future or if someone else wants to take up this project.

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Sun Aug 19, 2012 1:29 pm
by zaramot
Thanks a lot Demonsangel for your amazing work :) !

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Sun Aug 19, 2012 1:34 pm
by zaramot
I've tested all models which I wanted and they works :)

Re: (Xbox-360) Prototype 2 .P3D models

Posted: Mon Aug 20, 2012 7:56 am
by dragbody
zaramot wrote:I've tested all models which I wanted and they works :)
Hi zaramot! I hope you will be willing to walk me through how you were able to get these models working.

I've installed the noesis plugin provided above by demonsangel and used the QuickBMS to extract many of the rcf files. I can find some p3d files in art/packages/missions that look like what I'm after, but I get a few different error messages when trying to load them in Noesis.

Can you tell me what extraction method you used on the rcf files and which rcf files need to be extracted? It seems not all rcf files will extract for me. Also, how did you access the textures? And finally, were there any other steps necessary to get the noesis plugin working?

Would screenshots of my Noesis error messages be helpful?

Thank you very much for your work on these models and many thanks to demonsangel as well!