READ THE RULES: Click here

Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/xentax/ :)

Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post questions about game models here, or help out others!
User avatar
lionheartuk
double-veteran
double-veteran
Posts: 686
Joined: Tue May 16, 2006 10:55 pm
Location: Tokyo, Japan
Has thanked: 26 times
Been thanked: 23 times

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by lionheartuk » Wed Sep 18, 2019 9:32 am

AESRYL wrote:
Wed Sep 18, 2019 6:04 am
daemon1 wrote:
Sun Sep 15, 2019 4:26 pm
New version.

- fixed some maps crashes
- vertex color output for maps
- materials output for maps

you'll have to re-convert all static models to get material names from them
after that, it will work as before
if there will be no material list, it will generate "submesh_1_material"-like names
Would you be able to make it so you can drag the .UASSET files onto the exe and convert them by the bulk, instead of one by one??
Copy and paste this into a .bat file.
for /r . %%g in (*.uasset) do whatever.exe "%%g"

Change the .uasset to whatever the format you're aiming to use is, and the .exe to whatever the exe is called.
Put it in the same folder and just run the batch, it'll run the program on every file thats in the brackets.
"Lemons are people nice hardworking & honest people too..."

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 1920
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 50 times
Been thanked: 1470 times

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by daemon1 » Wed Sep 18, 2019 4:11 pm

AESRYL wrote:
Wed Sep 18, 2019 6:04 am
Would you be able to make it so you can drag the .UASSET files onto the exe and convert them by the bulk, instead of one by one??
you can always do it yourself
use batch files

Puterboy1
veteran
Posts: 157
Joined: Fri Mar 02, 2018 3:05 am
Been thanked: 6 times

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by Puterboy1 » Wed Sep 18, 2019 6:11 pm

daemon1 wrote:
Wed Sep 18, 2019 4:11 pm
AESRYL wrote:
Wed Sep 18, 2019 6:04 am
Would you be able to make it so you can drag the .UASSET files onto the exe and convert them by the bulk, instead of one by one??
you can always do it yourself
use batch files
And what about the sound files? Anything to support extracting or converting them into making them playable.

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 1920
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 50 times
Been thanked: 1470 times

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by daemon1 » Wed Sep 18, 2019 6:31 pm

Puterboy1 wrote:
Wed Sep 18, 2019 6:11 pm
And what about the sound files? Anything to support extracting or converting them into making them playable.
as far as i know, some people already converted them
they were at9 or something

Puterboy1
veteran
Posts: 157
Joined: Fri Mar 02, 2018 3:05 am
Been thanked: 6 times

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by Puterboy1 » Wed Sep 18, 2019 8:01 pm

daemon1 wrote:
Wed Sep 18, 2019 6:31 pm
Puterboy1 wrote:
Wed Sep 18, 2019 6:11 pm
And what about the sound files? Anything to support extracting or converting them into making them playable.
as far as i know, some people already converted them
they were at9 or something
May I see these?

MrPanda202
ultra-n00b
Posts: 5
Joined: Sat Sep 07, 2019 12:59 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by MrPanda202 » Wed Sep 18, 2019 8:21 pm

I would really like to have the audio files too tbh that'd be really nice

AESRYL
n00b
Posts: 15
Joined: Thu Sep 05, 2019 12:37 pm
Has thanked: 2 times

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by AESRYL » Thu Sep 19, 2019 4:49 am

lionheartuk wrote:
Wed Sep 18, 2019 9:32 am
AESRYL wrote:
Wed Sep 18, 2019 6:04 am
daemon1 wrote:
Sun Sep 15, 2019 4:26 pm
New version.

- fixed some maps crashes
- vertex color output for maps
- materials output for maps

you'll have to re-convert all static models to get material names from them
after that, it will work as before
if there will be no material list, it will generate "submesh_1_material"-like names
Would you be able to make it so you can drag the .UASSET files onto the exe and convert them by the bulk, instead of one by one??
Copy and paste this into a .bat file.
for /r . %%g in (*.uasset) do whatever.exe "%%g"

Change the .uasset to whatever the format you're aiming to use is, and the .exe to whatever the exe is called.
Put it in the same folder and just run the batch, it'll run the program on every file thats in the brackets.
Im sorry I dont quite understand what you mean

User avatar
lionheartuk
double-veteran
double-veteran
Posts: 686
Joined: Tue May 16, 2006 10:55 pm
Location: Tokyo, Japan
Has thanked: 26 times
Been thanked: 23 times

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by lionheartuk » Thu Sep 19, 2019 9:50 am

AESRYL wrote:
Thu Sep 19, 2019 4:49 am
lionheartuk wrote:
Wed Sep 18, 2019 9:32 am
AESRYL wrote:
Wed Sep 18, 2019 6:04 am


Would you be able to make it so you can drag the .UASSET files onto the exe and convert them by the bulk, instead of one by one??
Copy and paste this into a .bat file.
for /r . %%g in (*.uasset) do whatever.exe "%%g"

Change the .uasset to whatever the format you're aiming to use is, and the .exe to whatever the exe is called.
Put it in the same folder and just run the batch, it'll run the program on every file thats in the brackets.
Im sorry I dont quite understand what you mean
Make a text document, paste that code into it, changing the .exe string to kh3.exe for example.
Save that txt document. Rename it from .txt to .bat.
Put it in the same folder as the kh3.exe, which is also in the same folder as the assets you want to convert.
Then double click the .bat file and it should start converting all the .uassets in that file.
It depends if you want to convert things folder per folder.
This isn't the *best* way to do this, but if its just for you to generally understand .bat files, this might be a good start.
"Lemons are people nice hardworking & honest people too..."

AESRYL
n00b
Posts: 15
Joined: Thu Sep 05, 2019 12:37 pm
Has thanked: 2 times

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by AESRYL » Thu Sep 19, 2019 12:49 pm

lionheartuk wrote:
Thu Sep 19, 2019 9:50 am
AESRYL wrote:
Thu Sep 19, 2019 4:49 am
lionheartuk wrote:
Wed Sep 18, 2019 9:32 am


Copy and paste this into a .bat file.
for /r . %%g in (*.uasset) do whatever.exe "%%g"

Change the .uasset to whatever the format you're aiming to use is, and the .exe to whatever the exe is called.
Put it in the same folder and just run the batch, it'll run the program on every file thats in the brackets.
Im sorry I dont quite understand what you mean
Make a text document, paste that code into it, changing the .exe string to kh3.exe for example.
Save that txt document. Rename it from .txt to .bat.
Put it in the same folder as the kh3.exe, which is also in the same folder as the assets you want to convert.
Then double click the .bat file and it should start converting all the .uassets in that file.
It depends if you want to convert things folder per folder.
This isn't the *best* way to do this, but if its just for you to generally understand .bat files, this might be a good start.
Hello there :) Thanks i actually found a previous comment with the Bat files already made up and know what to do now, though i cannot seem to convert the umap files by bulk, only the uasset files

User avatar
lionheartuk
double-veteran
double-veteran
Posts: 686
Joined: Tue May 16, 2006 10:55 pm
Location: Tokyo, Japan
Has thanked: 26 times
Been thanked: 23 times

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by lionheartuk » Thu Sep 19, 2019 3:41 pm

AESRYL wrote:
Thu Sep 19, 2019 12:49 pm
Hello there :) Thanks i actually found a previous comment with the Bat files already made up and know what to do now, though i cannot seem to convert the umap files by bulk, only the uasset files
Hmm.
So long as you change the text inside the .bat file from .uasset to .umap everything should work perfectly.
"Lemons are people nice hardworking & honest people too..."

pepsiguy2
beginner
Posts: 24
Joined: Tue Apr 17, 2012 3:08 am
Been thanked: 1 time

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by pepsiguy2 » Fri Sep 20, 2019 5:00 pm

Image

Why do my textures come out like this on umodel? Am I missing something?

User avatar
Vladabdf
ultra-n00b
Posts: 8
Joined: Wed Jul 13, 2016 10:28 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by Vladabdf » Sat Sep 21, 2019 7:34 am

AESRYL wrote:
Thu Sep 19, 2019 12:49 pm
lionheartuk wrote:
Thu Sep 19, 2019 9:50 am
AESRYL wrote:
Thu Sep 19, 2019 4:49 am


Im sorry I dont quite understand what you mean
Make a text document, paste that code into it, changing the .exe string to kh3.exe for example.
Save that txt document. Rename it from .txt to .bat.
Put it in the same folder as the kh3.exe, which is also in the same folder as the assets you want to convert.
Then double click the .bat file and it should start converting all the .uassets in that file.
It depends if you want to convert things folder per folder.
This isn't the *best* way to do this, but if its just for you to generally understand .bat files, this might be a good start.
Hello there :) Thanks i actually found a previous comment with the Bat files already made up and know what to do now, though i cannot seem to convert the umap files by bulk, only the uasset files
I made a typo on my .umap batch. You need to edit it and change ".map" to ".umap".
Twitter - https://twitter.com/Vladabdf
YouTube - https://youtube.com/c/Vladabdf
Discord - Vlad#1272
Discord Invite: https://discord.gg/GVtG3Zu

Takato Matsukj
beginner
Posts: 23
Joined: Thu Jul 25, 2019 7:39 pm
Has thanked: 1 time

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by Takato Matsukj » Sat Sep 21, 2019 11:42 pm

Is their any chance that mesh normals and props positions can be fixed? I noticed most of my extractions of the maps, the mesh normals on some meshes will be inverted(and yes I flipped them but there'll be weird black spots or shadows? Recalculated or removing doubles ruins the mesh iirc) and props will be positioned incorrectly.

RetroDragon
ultra-n00b
Posts: 6
Joined: Sat Sep 07, 2019 1:08 pm
Has thanked: 2 times

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by RetroDragon » Sun Sep 22, 2019 12:27 am

I don't know if this has been addressed but there is a strange issue with texturing the models in Blender. At first I thought they didn't appear but upon closer inspection I saw that they were there just under a heavy layer of black all over the model. Can anyone explain this?
Last edited by RetroDragon on Sun Sep 22, 2019 11:21 am, edited 1 time in total.

pepsiguy2
beginner
Posts: 24
Joined: Tue Apr 17, 2012 3:08 am
Been thanked: 1 time

Re: Kingdom Hearts 3 (PS4)

Post by pepsiguy2 » Sun Sep 22, 2019 1:22 am

pepsiguy2 wrote:
Fri Sep 20, 2019 5:00 pm
Image

Why do my textures come out like this on umodel? Am I missing something?
Self-Fix for those also looking for help; use this script on DDS textures to unswizzle. viewtopic.php?f=18&t=17639

Post Reply