Join also our Discord channel! Click here.

[PC] Dark Souls III model import maxscript

Post questions about game models here, or help out others!
Shiroleinchen
n00b
Posts: 12
Joined: Thu Feb 18, 2016 6:01 pm
Has thanked: 1 time

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by Shiroleinchen » Thu May 19, 2016 2:15 pm

hey zaramot can you update your script to the newest versions(2014-2017)?

KingFisher
ultra-n00b
Posts: 2
Joined: Fri May 13, 2016 6:02 am

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by KingFisher » Thu May 19, 2016 3:23 pm

Alright, turns out I was totally mistaken, and the script does indeed seem to work with Max 2014. I had been attempting to open cXXXX.hkx in the cXXXX folder with the .flver, whereas the script actually requires you to use skeleton.hkx, which is stored in either cXXXX.anibnd, cXXXX,behbnd, or cXXXX.chrbnd, I'm not sure which. Upon testing, it seems to work fine. Image

dibe91
mega-veteran
mega-veteran
Posts: 220
Joined: Tue Jul 29, 2014 9:06 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by dibe91 » Sun May 29, 2016 7:24 am

zaramot there are for the script of demon's souls?

User avatar
zaramot
double-veteran
double-veteran
Posts: 764
Joined: Wed Jan 05, 2011 12:41 pm
Has thanked: 39 times
Been thanked: 805 times

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by zaramot » Sun May 29, 2016 9:54 am

I will release it a bit later. I'm playing one MMO game a lot, recently. So, there's not much time for scripts ATM
Making model-import scripts, PM

dibe91
mega-veteran
mega-veteran
Posts: 220
Joined: Tue Jul 29, 2014 9:06 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by dibe91 » Sun May 29, 2016 12:29 pm

I just wanted to know if we're still working, that's all

nuke974
ultra-n00b
Posts: 2
Joined: Sun Jun 05, 2016 4:43 pm

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by nuke974 » Mon Jun 06, 2016 12:50 am

Hi, I have a problem with the import of .flver.
I want to import the prop of the game, like the boreal valley buildings, and they don't have a skeleton, so I don't know how to transfer them in 3ds max.
I tried using noesis but the mesh appears corrupt.
I read that it's fault of the old plugins for noesis, but I can't find any recent plugins.
some help?

User avatar
zaramot
double-veteran
double-veteran
Posts: 764
Joined: Wed Jan 05, 2011 12:41 pm
Has thanked: 39 times
Been thanked: 805 times

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by zaramot » Mon Jun 06, 2016 1:10 pm

You will have to share some samples of static models. I can remove bone-import part and edit some lines in the script to import them. Though, if it will require a lot of changes, I don't know how long it will take to fix them, I don't have time for scripting ATM, unfortunately :(
Making model-import scripts, PM

nuke974
ultra-n00b
Posts: 2
Joined: Sun Jun 05, 2016 4:43 pm

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by nuke974 » Mon Jun 06, 2016 4:02 pm

Sure, this is a jar of carthus catacombs.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

42tenthlick
ultra-n00b
Posts: 3
Joined: Thu Apr 28, 2016 3:46 am
Has thanked: 2 times

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by 42tenthlick » Thu Jun 09, 2016 4:21 am

Big thanks Zaramot for making these scripts! Whenever you get around to it and if you want to, I've got some static DS3 props for ya.

Heres a collection of meshes and heres the same collection with textures.

Some of them have skeletons, but I think those are only for destructible objects (Barrels, Vases, Wagons, etc.) and it probably won't be necessary for those to have a rig. Any model that had a skeleton has a "_1" in the name.

Edit: well disregard what I've said, I can import any .flver if I select any skeleton. Instead, there are some problems with the UVs.
Last edited by 42tenthlick on Sat Jun 11, 2016 4:54 pm, edited 1 time in total.

kheylnuel
ultra-n00b
Posts: 1
Joined: Sat Jun 11, 2016 4:03 am

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by kheylnuel » Sat Jun 11, 2016 12:58 pm

I cant see link for maxscript in this topic. Why ? :(

dibe91
mega-veteran
mega-veteran
Posts: 220
Joined: Tue Jul 29, 2014 9:06 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by dibe91 » Thu Jun 16, 2016 9:55 am

I have a question about Demon's Souls. I know very well that this is not the place here but only found that the positive answer so I try! I would be interested as well as models also have maps and I wonder if it was possible to import them on 3d studio max.

ForthwithUK
ultra-n00b
Posts: 1
Joined: Sat Jun 25, 2016 1:17 pm
Has thanked: 1 time

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by ForthwithUK » Sat Jun 25, 2016 1:20 pm

How would I go about unpacking the Dks3 archives prior to importing them? I have already tried Noesis but the .bdt archives are not being recognized.

I'm also not seeing any download links in the posts, am I doing something wrong?

User avatar
TokiChan
mega-veteran
mega-veteran
Posts: 178
Joined: Wed May 18, 2016 7:38 pm
Location: Russia
Has thanked: 39 times
Been thanked: 16 times

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by TokiChan » Mon Jul 11, 2016 6:05 pm

I have questions about unpack DS3 files.. :scaredy:
How I can use Binder tool? I can't understant..what where must be placed for working? :oops:
Also, binder will work on Windows XP 32? Or I no have chance for unpacking?
Microsoft Visual СС I have.
Hope will have normal reply...
http://tokami-fuko.deviantart.com/
Extracted, converted, rigged models :)
Skyrim, Witcher 3, Dark Souls, Demon's Souls, Doom 3, random dragons

MorgothZeONE
advanced
Posts: 46
Joined: Tue May 24, 2016 12:59 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by MorgothZeONE » Wed Jul 13, 2016 2:12 am

does anyone know what file holds the Wyvern boss? I cant seem to find it for some reason

User avatar
TokiChan
mega-veteran
mega-veteran
Posts: 178
Joined: Wed May 18, 2016 7:38 pm
Location: Russia
Has thanked: 39 times
Been thanked: 16 times

Re: [PC] Dark Souls III model import maxscript

Post by TokiChan » Thu Jul 21, 2016 2:33 pm

Hmm.. strange - when I use this DS3 script I see only error with that http://sta.sh/02f99hawz0w9
But if I use script for DarkSouls1 I see skeleton.. http://sta.sh/0x59jgnws6q
What's wrong? :scaredy:
http://tokami-fuko.deviantart.com/
Extracted, converted, rigged models :)
Skyrim, Witcher 3, Dark Souls, Demon's Souls, Doom 3, random dragons

Post Reply