Join also our Discord channel! Click here.

Gran Turismo 6 Models

Post questions about game models here, or help out others!
Gta5KoRn
beginner
Posts: 23
Joined: Fri Jul 28, 2017 4:12 pm
Has thanked: 14 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by Gta5KoRn » Sat Apr 20, 2019 1:40 pm

oldman wrote:
Fri Apr 19, 2019 4:48 pm
Gta5KoRn wrote:
Fri Apr 19, 2019 12:28 pm
This was asked by somebody, but still not answered.
When using the gttool the result is: "Unable to process volume file." Any fix for this?
My way for win 10. Make two new folders in the file explorer.
X: \ gt6_vol_file
X: \ gt6_extract_file
Copy the gttool and gt6.vol in the x: \ gt6_vol_file
Use the keys WIN + R. Type CMD, press Enter.

In the Command Prompt window, navigate to the X: \ gt6_vol_file folder.

Start the Gttool

gttool GT6.VOL GT6 X: \ gt6_extract_file

It is important to use the GT6 argument for the tool.Without the argument GT6 there is the error message "Unable to process volume file." Should the tool start now, patience you must have ... it takes some time to extrate.
still dont work :(
what am i doing wrong? https://imgur.com/a/UsNblJC

oldman
n00b
Posts: 18
Joined: Sun Jun 18, 2017 7:54 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by oldman » Sat Apr 20, 2019 2:50 pm

What is wrong ??? Your command line ....

I wrote, navigate to the folder, inside. In your case H: \ gt6_vol_file
In this folder you can start the tool ... without H: \ ... blabla ...
you need only gttool GT6.VOL GT6 H: \ gt6_extract_file
When executing executable files in a folder, the argument X: \ gttool blabla .... is not needed ....

Pay attention to the correct spelling of GT6.VOL or GT.VOL
I am old, but not my mind (:

Gta5KoRn
beginner
Posts: 23
Joined: Fri Jul 28, 2017 4:12 pm
Has thanked: 14 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by Gta5KoRn » Sat Apr 20, 2019 3:18 pm

oldman wrote:
Sat Apr 20, 2019 2:50 pm
What is wrong ??? Your command line ....

I wrote, navigate to the folder, inside. In your case H: \ gt6_vol_file
In this folder you can start the tool ... without H: \ ... blabla ...
you need only gttool GT6.VOL GT6 H: \ gt6_extract_file
When executing executable files in a folder, the argument X: \ gttool blabla .... is not needed ....

Pay attention to the correct spelling of GT6.VOL or GT.VOL
i dont understand, it doesnt work. Command line is correct now, isnt it? https://imgur.com/a/dpX9I7v

oldman
n00b
Posts: 18
Joined: Sun Jun 18, 2017 7:54 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by oldman » Sat Apr 20, 2019 4:45 pm

The commando line is correct and should work.
I have tested twice now. Once Win 10 64Bit, the other Win 7 Home Premium 64Bit.
No problem. I see you are using Win 8.1. Could it be possible that Win 8.1 is the problem? Missing share for folder ...
I have no idea where the problem should be ...
I am old, but not my mind (:

mono24
ultra-veteran
ultra-veteran
Posts: 492
Joined: Sat Nov 06, 2010 12:27 am
Has thanked: 203 times
Been thanked: 95 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by mono24 » Sat Apr 20, 2019 6:07 pm

in your folder where your VOL and exe files are create a new text file
open it in notepad and ad this

Code: Select all

gttool.exe GT.VOL GT6 H:\gt6_extract_file
pause
now instead of new text document.txt rename it to something like extract.cmd
once renamed to extract.cmd double click it and let the archive extract
in mean time you'll see that in your H:\gt6_extract_file locations folders are being extracted, done

Gta5KoRn
beginner
Posts: 23
Joined: Fri Jul 28, 2017 4:12 pm
Has thanked: 14 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by Gta5KoRn » Sat Apr 20, 2019 7:04 pm

mono24 wrote:
Sat Apr 20, 2019 6:07 pm
in your folder where your VOL and exe files are create a new text file
open it in notepad and ad this

Code: Select all

gttool.exe GT.VOL GT6 H:\gt6_extract_file
pause
now instead of new text document.txt rename it to something like extract.cmd
once renamed to extract.cmd double click it and let the archive extract
in mean time you'll see that in your H:\gt6_extract_file locations folders are being extracted, done
still the same error.. Tested on Win 8.1, Win7 and Win10
is that correct gt.vol file, right? https://imgur.com/a/Qq2GRuO

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2135
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1664 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by daemon1 » Sun Apr 21, 2019 7:51 am

Gta5KoRn wrote:
Sat Apr 20, 2019 7:04 pm
still the same error..
you either have broken (corrupted, unfinished download) VOL file, or using wrong gttool

Gta5KoRn
beginner
Posts: 23
Joined: Fri Jul 28, 2017 4:12 pm
Has thanked: 14 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by Gta5KoRn » Sun Apr 21, 2019 9:44 am

daemon1 wrote:
Sun Apr 21, 2019 7:51 am
Gta5KoRn wrote:
Sat Apr 20, 2019 7:04 pm
still the same error..
you either have broken (corrupted, unfinished download) VOL file, or using wrong gttool
well i extracted it 2 times from 1-BCES01893_00-0000000NPEB01893.pkg
gttool is from here https://forum.xentax.com/viewtopic.php?p=97169#p97169

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2135
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1664 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by daemon1 » Sun Apr 21, 2019 10:10 am

Gta5KoRn wrote:
Sun Apr 21, 2019 9:44 am
well i extracted it 2 times from 1-BCES01893_00-0000000NPEB01893.pkg
gttool is from here https://forum.xentax.com/viewtopic.php?p=97169#p97169
pkg itself can be correpted

Gta5KoRn
beginner
Posts: 23
Joined: Fri Jul 28, 2017 4:12 pm
Has thanked: 14 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by Gta5KoRn » Sun Apr 21, 2019 12:15 pm

daemon1 wrote:
Sun Apr 21, 2019 10:10 am
Gta5KoRn wrote:
Sun Apr 21, 2019 9:44 am
well i extracted it 2 times from 1-BCES01893_00-0000000NPEB01893.pkg
gttool is from here https://forum.xentax.com/viewtopic.php?p=97169#p97169
pkg itself can be correpted
Solved. i downloaded GT.VOL from another place (Game version 1.00), now it seems to work.
Another question. GT.VOL from Gran Turismo 6 [EUR-RUS][BCES01893][OFW][PS3xploit Han] (1.22) game version doesn't include the cars from the 1.00-1.22 updates right?
Thanks to everyone who helped with that issue!

oldman
n00b
Posts: 18
Joined: Sun Jun 18, 2017 7:54 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by oldman » Sun Apr 21, 2019 4:07 pm

Excellent that it worked.
It is sometimes a detective work after a long time finding the right file or tool.
Unfortunately, some creators do not document their tools. With which version the tools work correctly.
Another problem is finding the right GT.VOL. The WWW is big and so you can sometimes find a corrupt or a fake file.
As with Gran Turismo 6, it can be a matter of luck.
Personally, I'm happy about every little thing when it works.
I am old, but not my mind (:

User avatar
StreetMode
ultra-n00b
Posts: 3
Joined: Mon Apr 16, 2018 9:45 pm

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by StreetMode » Mon Apr 22, 2019 4:43 pm

Thank you for this great job,
I downloaded the full game, and extracted the gt.vol and I began to put the marks of cars on each folder, for those interested


Image

daemon1
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
Posts: 2135
Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 1664 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by daemon1 » Mon Apr 22, 2019 5:53 pm

Working on decrypting DLC cars

Image

verde57
beginner
Posts: 23
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:53 am
Has thanked: 2 times

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by verde57 » Tue Apr 23, 2019 7:50 am

In my GT6 game files I am missing TVR Griffith and Aston Martin Vantage 1999, does anyone have have them?

Dennissaurus
beginner
Posts: 29
Joined: Tue Aug 12, 2014 4:16 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Re: Gran Turismo 6 Models

Post by Dennissaurus » Mon May 06, 2019 1:11 am

Gta5KoRn wrote:
Fri Apr 19, 2019 12:28 pm
This was asked by somebody, but still not answered.
When using the gttool the result is: "Unable to process volume file." Any fix for this?
Using explorer, navigate to GT.Vol folder (Example >> D:\torrents\PS3_GAME\USRDIR)
extract or move the gttool64.exe to here also.

Now, click the address bar ONCE and type CMD, then press enter..
Command prompt will now open, Paste this when it does >>> gttool64 -u -i gt.vol -o GT6 EXTRACT

then press enter and wait. Be sure you have 30Gb or more space, and good luck ;)

ToneBee

Post Reply