XeNTaX Forum Index
Forum MultiEx Commander Tools Tools Home
It is currently Sun Oct 21, 2018 8:57 pm

All times are UTC + 1 hour


Forum rules


Please click here to view the forum rules



Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Mon Aug 10, 2015 7:07 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1687
Has thanked: 36 times
Have thanks: 1110 times














You can make the ads go away by registering

Experimental tool to switch audio/subs language independently. Means you can play with English audio + Portuguese subs, or Portuguese audio + English subs, or any other combination.

This will work with Batman Arkham: Knight, Origins, City. This also may work with other games based on wwise.

Warning! This is not supported by the game, so it requires to unpack & change a lot of game files, use on your own risk!

For example, if you wish to play Portuguese subs + English audio:

0. set Portuguese language in game
1. use 1.bat in the game folder to unpack all game packages (requires Gildor's decompress)
2. change numbers "1 1" in 2.bat to "1 8" (switch languages 1 and 8 )
3. run 2.bat in "unpacked" folder to patch unpacked files
4. replace the files (backup originals if needed)
5. rename English(US) and Portuguese(Brazil) folders, so the game will look for audio in Portuguese folder and it will find English audio there.
6. rename all the files inside from INT_1.WAD to PTB_1.WAD and so on.


Attachments:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post. Register to gain access.



Last edited by daemon1 on Sat Aug 15, 2015 1:36 pm, edited 3 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Thu Aug 13, 2015 8:17 am 
Offline
ultra-n00b

Joined: Tue Aug 11, 2015 6:37 am
Posts: 4
Has thanked: 1 time
Have thanks: 0 time
HI daemon1,

It would be possible to leave this tool compatible with Batman Origins??
With English audio + Portuguese subs.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Thu Aug 13, 2015 5:06 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1687
Has thanked: 36 times
Have thanks: 1110 times
Yes, it will be possible for all games and all language combinations. Just wait for updates.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Sat Aug 15, 2015 5:56 am 
Offline
ultra-n00b

Joined: Tue Aug 11, 2015 6:37 am
Posts: 4
Has thanked: 1 time
Have thanks: 0 time
daemon1 wrote:
Yes, it will be possible for all games and all language combinations. Just wait for updates.


Waiting anxiously....... :D :D :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Sat Aug 15, 2015 7:40 am 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1687
Has thanked: 36 times
Have thanks: 1110 times
New version. Now all languages supported for Knight, Origins & City.

Ed Stark, use origins version, change numbers in 2.bat to "1 7", because in origins there are only 7 languages.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Sun Aug 16, 2015 8:11 am 
Offline
ultra-n00b

Joined: Tue Aug 11, 2015 6:37 am
Posts: 4
Has thanked: 1 time
Have thanks: 0 time
daemon1 wrote:
New version. Now all languages supported for Knight, Origins & City.

Ed Stark, use origins version, change numbers in 2.bat to "1 7", because in origins there are only 7 languages.


Followed his instructions, but this error appears......
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Sun Aug 16, 2015 8:19 am 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1687
Has thanked: 36 times
Have thanks: 1110 times
I hope you backed up this file. It doesn't contain audio banks. Just replace it with original, and it must work.

The problem is that I can't yet make a list of packages that need to be patched. Arkham knight works with all packages unpacked. It seems Origins have some exceptions.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Mon Aug 17, 2015 12:26 am 
Offline
ultra-n00b

Joined: Sun Aug 16, 2015 11:24 pm
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Hi, i have a problem with step 3, what do i exactly have to do?

EDIT: nvm i got it but,still the same core.upk error,and i solved it but my game crashes now.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Mon Aug 17, 2015 5:36 am 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1687
Has thanked: 36 times
Have thanks: 1110 times
do not change core.upk file


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Mon Aug 17, 2015 6:06 am 
Offline
ultra-n00b

Joined: Sun Aug 16, 2015 11:24 pm
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
now i got a few upk errors,i got the original one but, the problem is,the error message goes so fast i can't even read

EDIT: ok i got the list of the upk's that can cause trouble,so don't change these:

GFxUI
Startup
IpDrv
Core
AkAudio
Engine
OnlineSubsystemSteamworks
BmGame

but my game still crashing...


Last edited by gustavobonja on Tue Aug 18, 2015 10:22 pm, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Mon Aug 17, 2015 4:14 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1687
Has thanked: 36 times
Have thanks: 1110 times
gustavobonja wrote:
but my game still crashing...


and what is the error message ?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Mon Aug 17, 2015 4:30 pm 
Offline
ultra-n00b

Joined: Sun Aug 16, 2015 11:24 pm
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
This

Fatal error!

Ozzy_[2014-03-07_09.25] 364844 2014-03-07_09.25.15 (Wwise: 2012.2.1 #4427) Game

Address = 0x45d8b7 (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\WB Games\Batman - Arkham Origins\SinglePlayer\Binaries\Win32\BatmanOrigins.exe]
Address = 0x494eb3 (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\WB Games\Batman - Arkham Origins\SinglePlayer\Binaries\Win32\BatmanOrigins.exe]
Address = 0x4513ff (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\WB Games\Batman - Arkham Origins\SinglePlayer\Binaries\Win32\BatmanOrigins.exe]
Address = 0x4264da (filename not found) [in C:\Program Files (x86)\WB Games\Batman - Arkham Origins\SinglePlayer\Binaries\Win32\BatmanOrigins.exe]


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Mon Aug 17, 2015 5:29 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1687
Has thanked: 36 times
Have thanks: 1110 times
gustavobonja wrote:
filename not found


Maybe you choose wrong language?

What was the command you used in 2.bat and how did you rename the WAD files?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Mon Aug 17, 2015 10:11 pm 
Offline
ultra-n00b

Joined: Sun Aug 16, 2015 11:24 pm
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
i put 7 as you said earlier here,i just change the folders and rename from INT to POR.

Example: 393E9711_LOC_POR.wad


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman audio/subs language switcher
PostPosted: Tue Aug 18, 2015 9:15 am 
Offline
ultra-n00b

Joined: Tue Aug 11, 2015 6:37 am
Posts: 4
Has thanked: 1 time
Have thanks: 0 time
daemon1 wrote:
I hope you backed up this file. It doesn't contain audio banks. Just replace it with original, and it must work.

The problem is that I can't yet make a list of packages that need to be patched. Arkham knight works with all packages unpacked. It seems Origins have some exceptions.


Worked perfectly, thank you very much!!!!!!!!!!!!

May I disclose to the Brazilian community of gamers? With the appropriate credits, of course.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group