XeNTaX Forum Index
Forum MultiEx Commander Tools Tools Home
It is currently Thu Jun 21, 2018 9:41 am

All times are UTC + 1 hour


Forum rules


Please click here to view the forum rules



Post new topic Reply to topic  [ 178 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Thu Sep 17, 2015 8:54 pm 
Offline
advanced

Joined: Wed Dec 29, 2010 11:26 pm
Posts: 49
Has thanked: 7 times
Have thanks: 18 times

So there's a problem with the UPK files also?

You can make the ads go away by registering



Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Fri Sep 18, 2015 4:56 pm 
Offline
n00b

Joined: Thu Aug 27, 2015 11:11 pm
Posts: 11
Has thanked: 17 times
Have thanks: 0 time
daemon1 wrote:
dante h3 wrote:
and if you mean deompressed upk requires more memory and make game slower, than who cares!


This is a message from another thread, where i made a subtitle switcher:

BallisticSmith wrote:
Just an issue that i found in Arkham Knight, given that the files are decompressed, and the .upk's get a lot bigger (extra 8gb to the total size) , the game suffers from a lot of loadings during gameplay.

Every 10 seconds, the game stutters and the loading symbol appears


This may be a problem, check how the game will run.

ekanspt wrote:
So there's a problem with the UPK files also?

okay, that is true.
i decompressed all upk files and tested in my system. (i have 8gb ram and GeForce GTX 570)
and every time a upk file was loaded (player enter in mission area), the loading symbol appears.
if upk file was small (almost 20mb) loading takes one or two second.
but if upk was big, it takes minutes. (or forever!)
i checked all upk files and create a list of upks who have AkDialogueEvent in them.
here is the list:
http://www.mediafire.com/view/o1qon4bpu ... eEvent.txt

next time i decompressed only this upks and tested again.
after that total upk files size changed only 5.5gb.
this time i didn't see any loading at all.
my game is not updated so i can't recognize other problems.
but at least after second test no loading appears.

i don't think we have problem anymore but if decompressed files still cause problem
we should do something about big files who most of times cook (use).
most of upks always not use ingame or not big enough to cause problem.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Fri Sep 18, 2015 9:56 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1542
Has thanked: 28 times
Have thanks: 954 times
Good news. Then you can proceed with subtitling tool.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Sat Sep 19, 2015 7:20 pm 
Offline
advanced

Joined: Wed Dec 29, 2010 11:26 pm
Posts: 49
Has thanked: 7 times
Have thanks: 18 times
You mentioned that the modified and original files must have the same size right?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Sat Sep 19, 2015 7:26 pm 
Offline
n00b

Joined: Thu Aug 27, 2015 11:11 pm
Posts: 11
Has thanked: 17 times
Have thanks: 0 time
ekanspt wrote:
You mentioned that the modified and original files must have the same size right?

as I said we have two way for import files to upks.
first one is make sure size does not change and just replace them with original.

so yes. modified and original files must have the same size.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Sat Sep 19, 2015 7:42 pm 
Offline
advanced

Joined: Wed Dec 29, 2010 11:26 pm
Posts: 49
Has thanked: 7 times
Have thanks: 18 times
Have you checked this post: viewtopic.php?f=35&t=12525?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Sat Sep 19, 2015 7:47 pm 
Offline
n00b

Joined: Thu Aug 27, 2015 11:11 pm
Posts: 11
Has thanked: 17 times
Have thanks: 0 time
ekanspt wrote:
Have you checked this post: viewtopic.php?f=35&t=12525?

yes, and I tested this tool.
but not worked. you can test it too with example file who I uploaded.

I think this is source of that tool.
https://github.com/ahmet-celik/UPKTool_PC_XBOX_BAC


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Sun Sep 20, 2015 9:38 am 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1542
Has thanked: 28 times
Have thanks: 954 times
Of course it doesn't work, because UPK format has changed a lot, and wwise dialogue just a bit. Maybe with some corrections you can make it work with the Knight.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Wed Oct 07, 2015 2:15 am 
Offline
n00b

Joined: Tue Oct 26, 2010 3:46 am
Posts: 11
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Thanks for this! I'm having a bit of trouble with Arkham Knight (only one I'm trying right now). I have extracted the INT wad files into several files like FFFA1277 etc. I am confused as to what to do from there?

Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Thu Oct 08, 2015 10:39 pm 
Offline
ultra-n00b

Joined: Tue Mar 24, 2015 5:47 pm
Posts: 9
Has thanked: 4 times
Have thanks: 0 time
I'd also like to know how to use this correctly. I copy the batch file and the hashlist into folder and drag a wad onto it and get a bunch of files with no extension, and I've no idea what to do with them. It would also probably help if I knew what a "WAV splitting script" was.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Sat Oct 10, 2015 1:40 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1542
Has thanked: 28 times
Have thanks: 954 times
spike32 wrote:
I have extracted the INT wad files into several files like FFFA1277 etc.


If you did everything right, files must have proper names, not these hashes. Are you sure hashlist was in the same folder?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Sat Oct 10, 2015 1:43 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1542
Has thanked: 28 times
Have thanks: 954 times
There are lots of WAV splitting scripts. Check scripts by Luigi, Alpha23, maybe others. Also there are many programs that do this. For example, Ravioli tools.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Sat Oct 10, 2015 11:36 pm 
Offline
n00b

Joined: Mon Aug 03, 2015 3:02 am
Posts: 15
Has thanked: 3 times
Have thanks: 0 time
daemon1 wrote:
Good news. Then you can proceed with subtitling tool.


One thing that i tested, there are some languages in the game (russian for example) that don't have localized audio, only subtitles, hud and menu, so if you choose to use the russian language, the game will automatically play english audio. So why can't we do the same process for every other language that the game already does, which it is to force original audio since there's no russian audio. Maybe if we edit some .ini files. Just some food for thought.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Sun Oct 11, 2015 6:38 am 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran

Joined: Tue Mar 24, 2015 8:12 pm
Posts: 1542
Has thanked: 28 times
Have thanks: 954 times
BallisticSmith wrote:
if you choose to use the russian language, the game will automatically play english audio. So why can't we do the same process for every other language


People tried that. It seems this is built into the EXE, so if we remove, say, spanish audio, the game doesn't play any audio at all.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Batman Arkham audio extractor with proper names
PostPosted: Sun Oct 11, 2015 3:39 pm 
Offline
ultra-n00b

Joined: Tue Mar 24, 2015 5:47 pm
Posts: 9
Has thanked: 4 times
Have thanks: 0 time
daemon1 wrote:
There are lots of WAV splitting scripts. Check scripts by Luigi, Alpha23, maybe others. Also there are many programs that do this. For example, Ravioli tools.

Thanks for that, I've used quickbms in the past but apparently I forgot it existed :x
I've converted them into some kind of wav files that don't play properly, but I don't know where to go from there. I've with anything that involves ww2ogg or revorb (I'm assuming that's what I need.)



Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 178 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group