XeNTaX Forum Index
Forum MultiEx Commander Tools Tools Home
It is currently Sun Nov 18, 2018 3:36 am

All times are UTC + 1 hour


Forum rules


Please click here to view the forum rules



Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Fri Feb 06, 2015 2:53 pm 
Offline
n00b

Joined: Fri Feb 06, 2015 10:08 am
Posts: 11
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
hello all :D

I found one of the posts in the forum.
- http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=16&t=7230

However, the post is too old....
i can't get the file and I can not get the information want.

I found one a way.
How is this.
(ex game : sudden attack)
ak47.ltb to ak47.lta - > lta open into modeledit -> Remove all attributes(Animations, Socket, Pieces .... any) - > compile to ltb -> ltb to x -> import 3ds max

but this method is very LowPolygon and the UV does not apply.

i need your help :cry:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Fri Feb 06, 2015 4:20 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
User avatar

Joined: Fri Apr 20, 2012 9:24 am
Posts: 2491
Location: Nexus, searching for Jim Kirk
Has thanked: 598 times
Have thanks: 1277 times
did you have a closer look at the *.ltb?

Here's bruno.ltb in hex2obj:


Should not be too hard to make an ltb maxscript importer with some basic ms knowledge.
But bruno.ltb is from 2006.


Attachments:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post. Register to gain access.


_________________
Bigchillghost, Reverse Engineering a Game Model: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=17889
extracting simple models: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=10894
Make_H2O-ForzaHor3-jm9.zip


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Sat Feb 07, 2015 5:49 am 
Offline
n00b

Joined: Fri Feb 06, 2015 10:08 am
Posts: 11
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
shakotay2 wrote:
did you have a closer look at the *.ltb?

Here's bruno.ltb in hex2obj:


Should not be too hard to make an ltb maxscript importer with some basic ms knowledge.
But bruno.ltb is from 2006.


i dont know how to use 'hex2obj' :(

i find your post http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=16&t=11819

you can tell me how to use that?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Sat Feb 07, 2015 3:36 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
User avatar

Joined: Fri Apr 20, 2012 9:24 am
Posts: 2491
Location: Nexus, searching for Jim Kirk
Has thanked: 598 times
Have thanks: 1277 times
knifelemon wrote:
i find your post http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=16&t=11819

you can tell me how to use that?
please be more specific.
(Do you have basic knowledges in maxscripting?)

First of all we would need the model format of your ltb. Should not be too hard to find that out.

Maybe it's the same as with bruno: Vertex block size:44,
vertices: floats
(little endian)


Attachments:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post. Register to gain access.


_________________
Bigchillghost, Reverse Engineering a Game Model: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=17889
extracting simple models: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=10894
Make_H2O-ForzaHor3-jm9.zip


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Mon Feb 09, 2015 1:43 am 
Offline
n00b

Joined: Fri Feb 06, 2015 10:08 am
Posts: 11
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
shakotay2 wrote:
knifelemon wrote:
i find your post http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=16&t=11819

you can tell me how to use that?
please be more specific.
(Do you have basic knowledges in maxscripting?)

First of all we would need the model format of your ltb. Should not be too hard to find that out.

Maybe it's the same as with bruno: Vertex block size:44,
vertices: floats
(little endian)


i find that

and what should I do?


Attachments:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post. Register to gain access.



Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Mon Feb 09, 2015 3:34 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
User avatar

Joined: Fri Apr 20, 2012 9:24 am
Posts: 2491
Location: Nexus, searching for Jim Kirk
Has thanked: 598 times
Have thanks: 1277 times
knifelemon wrote:
i find that

and what should I do?
first of all use another adjustment for your hexeditor.
Display data from offsets 00 to 0F (16 bytes per row).

(Your choice is not very useful.)

in hex2obj with the 000.ltb loaded:

- toggle the noPtC button to PtCld
- enter a VBsize of 44 (step 2).
- under 'step 3' enter 0x21879 as a vertex start address

Then try to get a decent point cloud by pressing 'mesh' and changing
the (vertex) count from 500 to greater (or less) sizes.

_________________
Bigchillghost, Reverse Engineering a Game Model: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=17889
extracting simple models: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=10894
Make_H2O-ForzaHor3-jm9.zip


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Mon Feb 09, 2015 4:32 pm 
Offline
n00b

Joined: Fri Feb 06, 2015 10:08 am
Posts: 11
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
shakotay2 wrote:
knifelemon wrote:
i find that

and what should I do?
first of all use another adjustment for your hexeditor.
Display data from offsets 00 to 0F (16 bytes per row).

(Your choice is not very useful.)

in hex2obj with the 000.ltb loaded:

- toggle the noPtC button to PtCld
- enter a VBsize of 44 (step 2).
- under 'step 3' enter 0x21879 as a vertex start address

Then try to get a decent point cloud by pressing 'mesh' and changing
the (vertex) count from 500 to greater (or less) sizes.


thx but obj is seen only vertex..

why does this phenomenon appear?


Attachments:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post. Register to gain access.



Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Mon Feb 09, 2015 6:45 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
User avatar

Joined: Fri Apr 20, 2012 9:24 am
Posts: 2491
Location: Nexus, searching for Jim Kirk
Has thanked: 598 times
Have thanks: 1277 times
knifelemon wrote:
thx but obj is seen only vertex..

why does this phenomenon appear?
because it's a point cloud.
As the name tells: a "cloud" of points without faces.

The next step would be to search for the face indices which determine how the vertices to be connected to faces
(triangles in most cases).

Press the tut(orial) button, do the contained example to understand
"how to find face indices".

(Usually this is the first step but sometimes it makes sense to search for point clouds first.)

_________________
Bigchillghost, Reverse Engineering a Game Model: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=17889
extracting simple models: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=10894
Make_H2O-ForzaHor3-jm9.zip


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Tue Feb 10, 2015 1:59 am 
Offline
n00b

Joined: Fri Feb 06, 2015 10:08 am
Posts: 11
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
shakotay2 wrote:
knifelemon wrote:
thx but obj is seen only vertex..

why does this phenomenon appear?
because it's a point cloud.
As the name tells: a "cloud" of points without faces.

The next step would be to search for the face indices which determine how the vertices to be connected to faces
(triangles in most cases).

Press the tut(orial) button, do the contained example to understand
"how to find face indices".

(Usually this is the first step but sometimes it makes sense to search for point clouds first.)


um...

i did not understand any more.

it's so hard! :(


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Tue Feb 10, 2015 9:41 am 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
User avatar

Joined: Fri Apr 20, 2012 9:24 am
Posts: 2491
Location: Nexus, searching for Jim Kirk
Has thanked: 598 times
Have thanks: 1277 times
if you sent me 000.ltb I could have a look at.

_________________
Bigchillghost, Reverse Engineering a Game Model: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=17889
extracting simple models: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=10894
Make_H2O-ForzaHor3-jm9.zip


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Tue Feb 10, 2015 11:03 am 
Offline
n00b

Joined: Fri Feb 06, 2015 10:08 am
Posts: 11
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
shakotay2 wrote:
if you sent me 000.ltb I could have a look at.


ok.. :D
thank you shakotay2 !

https://www.dropbox.com/s/chv8t8nqcl1rr0c/000.ltb?dl=0 here


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Tue Feb 10, 2015 11:46 am 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
User avatar

Joined: Fri Apr 20, 2012 9:24 am
Posts: 2491
Location: Nexus, searching for Jim Kirk
Has thanked: 598 times
Have thanks: 1277 times


Attachments:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post. Register to gain access.


_________________
Bigchillghost, Reverse Engineering a Game Model: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=17889
extracting simple models: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=10894
Make_H2O-ForzaHor3-jm9.zip


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Wed Feb 11, 2015 10:44 am 
Offline
n00b

Joined: Fri Feb 06, 2015 10:08 am
Posts: 11
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
shakotay2 wrote:


lol

it's have only the body?

head , leg ... other Everything not have?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Wed Feb 11, 2015 1:01 pm 
Offline
M-M-M-Monster veteran
M-M-M-Monster veteran
User avatar

Joined: Fri Apr 20, 2012 9:24 am
Posts: 2491
Location: Nexus, searching for Jim Kirk
Has thanked: 598 times
Have thanks: 1277 times
learn, search, try



Attachments:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post. Register to gain access.


_________________
Bigchillghost, Reverse Engineering a Game Model: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=17889
extracting simple models: http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=29&t=10894
Make_H2O-ForzaHor3-jm9.zip


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to convert LithTech model into 3ds max?
PostPosted: Wed Feb 11, 2015 7:24 pm 
Offline
VIP member
VIP member
User avatar

Joined: Wed Nov 05, 2008 12:16 pm
Posts: 1108
Has thanked: 2243 times
Have thanks: 630 times
http://himeworks.com/noesis-plugins/
https://www.dropbox.com/sh/xu3i6yvxfkxw ... tb.py?dl=0


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group